Drniški čelnici u Bruxellesu na konferenciji o EU fondovima

Bruxelles

Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić danas i sutra domaćin je predstavnicima gradova i općina iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije u sklopu programa Visitors. U posjetu Bruxellesu sa ostalim predstavnicima jedinica lokalne samouprave iz spomenutih županija su i Ante Galić predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša, Josip Sučić načelnik Općine Ružić, Tihomir Budanko načelnik Općine Promine i Živko Bulat načelnik Općine Unešić.

Gradonačelnici i načelnici ove tri dalmatinske županije danas će u Europskom parlamentu u sudjelovat na konferenciji “Kako učinkovito i uspješno koristiti EU fondove”.

Cilj posjeta i konferencije je informiranje o mogućnostima korištenja EU fondova i pozitivnim praksama iz država članica. Bit će riječi o mogućnosti jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj u kontekstu kohezijske politike i politike ruralnog razvoja. Uz zastupnicu Maletić, tematiku EU fondova posjetiteljima će približiti i predstavnici Europske komisije, a na konferenciji će se predstaviti i uspješna priča o korištenju europskih fondova na primjeru obnove šibenskih tvrđava, priopćeno je iz ureda zastupnice Maletić.

Odgovori