Drniška srednja škola obilježila Tjedan strukovnog obrazovanja

Prvi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održava se od 05. do 09. prosinca 2016. godine.
Riječ je o novoj inicijativi Europske komisije za promicanje strukovnog obrazovanja, s ciljem povećanja atraktivnosti strukovnog obrazovanja.

Među 750 manifestacija koje se ovim povodom odvijaju u zemljama članicama Europske unije je i ‘Božićni sajam vježbeničkih tvrtki’ u organizaciji Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša.

Protekla dva dana drniški ekonomisti na prodajno-informativnom štandu, na Poljani i ispred ispostave JU NP Krka prodavali su blagdanske dekoracije koje su izrađivali još od rujna te božićne kolače. Odaziv sugrađana bio je odličan te su sve dekoracije prodane. 

Vrijedni učenici strukovnog obrazovanja smjera ekonomisti pod vodstvom profesorice Martine Jerković svojim dekoracijama ukrasili su i samu srednju školu.

Ovoga tjedna učenici trećeg i četvrtog razreda posjetili su i drnišku osnovnu školu, a u svrhu promocije strukovnih zanimanja i informiranja učenika osmih razreda o mogućnostima koje im može pružiti Srednja škola Ivana Meštrovića.

Odgovori