DOŠK zadovoljniji od Rudara na zimski odmor

Foto: arhiva

Na zimski odmor otišli su i županijski nogometni ligaši. DOŠK je u 12. kolu s 5:2 dobio Janjevo, a Rudar je poražen 2:1 kod Mladosti u Tribunju. Tribunjska Mladost jesenski je prvak s 22 boda koliko ima i nova momcad županijske lige – Vrlika (Vrlika utakmica manje). Dinara i DOŠK imaju po 18 bodova (Dinara utakmicu manje). Rudar je s 11 bodova zavrsio na 7. mjestu ljestvice. Osvrćući se na jesensku polusezonu DOŠK- a ona može dobiti prolaznu ocjenu. Puno je bilo promjena na startu sezone, Jeru Pešića na klupi prve momčadi zamijenio je Ivan Močić koji je uz treniranje mladih kategorija preuzeo brigu i o seniorima. Momčad je u cijelosti sastavljena od domaćih igrača što je i bila smjernica Uprave i trenera Močića. DOŠK je doživio samo dva poraza, oba od Vrlike. Bodovni učinak je mogao biti i bolji, no bilo je tu nekih objektivnih okolnosti i nedostatka sreće u pojedinim utakmicama. Uz “iskusne” igrače (Ponoš, Goreta, Matić) i povratnika Radeljaka seniorskoj momčadi priključeno je nekoliko igrača kadetske momčadi koji su dobro iskoristili svoje minute na terenu. Ako nekoga od igrača treba izdvojiti to je svakako najbolji strijelac Antonio Radeljak s 5 golova, koji je mogao imati i koji pogodak više na kontu. Od igrača iz kadetske momčadi najbolje su priliku iskoristili Krešimir Vlaić i Ivan Lovrić.

Sama igra može biti bolja i učinkovitija, što će se nastojati nadamo se popraviti u proljetnom dijelu sezone. Možda se i momčad dodatno osnaži i još bolje uigra prije proljetnog nastavka sezone. Kad spominjemo pojačanja moramo reći da se promjene u klubu nisu dogodile samo po pitanju igračkog i trenerskog kadra. Izabrana je i nova Uprava kluba, istina iz trećeg pokušaja. Planovi oko budućnosti kluba su ambiciozni, a i dalje je najveći naglasak na radu omladinske škole. U novu Upravu DOŠK- a vratio se bivši igrač i kapetan Hrvoje Dujić koji će imati ulogu koordinatora zaduženog za struku. Time se nakon dvije godine trenerskoga posla u Zagori Dujić vraća u svoj matični DOŠK. Koliko će sve što su zacrtali ljudi iz nove Uprave biti ostvarivo pokazat će budućnost.

Rudar zasigurno ne može biti zadovoljan svojim učinkom ove jeseni, očekivalo se zasigurno više od 11 bodova i 7. mjesta. I na trenerskoj klupi je došlo do promjene, Roka Marina koji se pomalo umorio na klupi je zamijenio Dragan Ivić. Opet je kao i uvijek najbolji igrač bio napadač Mladen Bukarica. A igralište u Siveriću uskoro ce dobiti novo ruho nakon što se na tribinu postave stolice koje su donirane Rudaru od strane županije. Nadajmo se da će Rudarima u proljeće krenuti bolje i po pitanju skupljanja bodova na travnjaku.

Prvenstvo u ŽNL nastavlja se krajem veljače iduće godine.

Odgovori