Započeli radovi: četvrt Glavica dobiva kanalizacijsku mrežu

Započeli su radovi na dogradnji sustava odvodnje fekalnih voda u drniškoj četvrti Glavica. Nastavak je to IPA projekta ‘Unapređenja vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš’.
Radove su danas obišli direktor komunalnog poduzeća Rad Drniš Davor Jakelić, dogradonačelnik Drniša Nikola Lovrić i gradonačelnik Josip Begonja.

Drniški Rad je nositelj projekta a direktor Jakelić je kazao:
– “Sa ovim radovima bit će završena kompletna fekalna kanalizacija na području Glavice. Vrijednost radova je 650 tisuća kuna, novac je u potpunosti osigurao Grad Drniš. Radovi bi trebali biti gotovo kroz 150 dana”, kazao je direktor Jakelić.

Dogradonačelnik Drniša Nikola Lovrić istaknuo je da obećanja dana građanima prije nekih stotinu dana, izvršna vlast koja je u mandatu od prijevremenih izbora u siječnju ove godine nastoji i izvršiti:
– “Konačno će i Glavica biti spojena na kanalizacijski sustav. Do sada ovaj dio grada kao da se nalazio u nekom selu a od središta je udaljen tristotinjak metara sada će postati dio grada u punom smislu riječi. Ovo je dokaz da ono što smo obećali da ćemo i izvršiti, jednom riječju nije bitno što se govori nego što se radi”, kazao je dogradonačelnik Lovrić.

Priključenje na gradsku kanalizacijsku mrežu četvrti Glavica ali i još neki projekti koji su realizirani ili su u pripremi značajno će podići kvalitetu života u tom naselju, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja:
– “Svjedoci smo da i mali koraci čine građanima život kvalitetnijim. Osim novog igrališta u ovoj četvrti na kojemu se djeca već igraju, osim ovih radova na kanalizacijskom sustavu koje smo započeli, u četvrti Glavica preostaje nam još urediti i pojedine ulice i tek tada će ovo naselje imati sve predispozicije ugodnog življenja”, kazao je gradonačelnik Begonja.

Nikola Lovrić, Josip Begonja i Davor Jakelić

Odgovori