VELIKI Košarkaški klub DOŠK Drniš

Košarkaški klub DOŠK opet ima prvake Dalmacije. Tu prestižnu titulu u Drniš je donijela U11 ekipa, koja je osvojila prvo mjesto na završnom turniru mini košarke Regije jug, koja se u subotu igrala u Splitu.
Mladi drniški košarkaši, 2007. godište i mlađi, trenera Alena Šikića, do trona su došli nakon što su u polufinalu svladali vršnjake iz Zadra, da bi onda u finalu nadigrali još jednu zadarsku ekipu, Sonik Puntamiku.
Osvajanjem naslova prvaka Dalmacije plasirali su se na završnicu Prvenstva Hrvatske.
Doček za njih i njihove roditelje po dolasku u Drniš organiziran je hotelu Park, a dočekali su ih i gradonačelnik Drniša Josip Begonja i zamjenik Tomislav Dželalija, te počastili večerom.

Oni su: Ivan Vranjković, Luka Milovac, Lovro Mihaljević, Roko Budiša, Antonio Bilandžija, Ivan Ivić, Pavle Duvančić, Roberto Manojlović, Nino Matić, Jan Nenadić, Ante Vatavuk, Šime Vlaić i Ante Vranjković. Pojedini treniraju protekle 4 godine.

TRI GODINE, TRI TRENERA, TRI EKIPE = PRVACI DALMACIJE

Za DOŠK-ov uspjeh više se ne može reći da je slučajan. Više nije riječ samo o jednoj sjajnoj generaciji nazvanoj ‘Nepobjedivi’. Rezultat je to dugogodišnjeg rada u kontinuitetu.

– ‘Mi smo znali da imamo talentirane djece i u mlađim uzrastima od ‘Nepobjedivih’ koji su 2003. godište.  No to se ne govori dok vrijeme za to ne sazrije, jer djecu ne treba time opterećivati. Naglašavam –  posljednje tri godine tri različita DOŠK-ova trenera, sa tri različite ekipe, bili su Prvaci Dalmacije. Nije to više ništa slučajno, već potvrda rada.

Hrvoje Pekas, je sa godištem 2003. bio prvak Dalmacije i treći u Hrvatskoj, Tomislav Štingl sa 2008. godištem prvak Dalmacije i četvrti u Hrvatskoj i sad je Alen Šikić sa 2007. godištem prvak Dalmacije. To je samo potvrda onoga što ja tvrdim već neko vrijeme – najbolja košarka u Dalmaciji igra se u Drnišu. Nama i Split i Zadar i Šibenik gledaju u leđa. Ove godine imamo prvaka Dalmacije i treće mjesto sa mješovitom ekipom.

Nijedan drugi klub u Dalmaciji to – NEMA!

DOŠK nije više mali klub, ovakve rezultate ne postižu mali klubovi. Mi smo mala ekipa – ali VELIKI KLUB.

Pazite – mi turnire ne igramo u čistom godištu. Ovo je bila ekipa 2007. godište i mlađi. Najjači naši protivnici dva zadarska kluba imali su svih 12 igrača iz 2007. godišta.
Oni biraju s kim će igrati, imaju 500 djece. Da su imali ekipu s kakvom je DOŠK igrao pobijedili bi ih sa najmanje 40 koševa razlike’ – ponosna je tajnica.

SAD PONOVNO TROŠKOVI KLUBA ZNAČAJNO RASTU

– ‘Sad imamo pred nama putovanje, dva dana prvenstva Hrvatske, putni trošak i smještaj nisu mala stavka za naš skromni proračun. Još ako budemo imali a nadamo se da hoćemo – dvije ekipe. Krajnje je vrijeme da drnišku djecu jače podrže drniški gospodarstvenici, poduzetnici i lokalna zajednica. Djeca su naša budućnost i trebaju u njih ulagati’.

Iva Jelčić već neko vrijeme tvrdi da će hrvatska košarka živnuti samo kad bude pojačana Drnišanima,

– ‘Vrijeme će pokazati da sam ja u pravu. Uopće ne dvojim kad kažem da će reprezentacija Hrvatske uspjeh polučiti tek kad za nju budu igrali DOŠK-ov igrači’.

Zadovoljan je trener Alen Šikić,

– ‘Iza nas je marljiv rad. Prostora za napredak ima. I ne sumnjam u njega. Zadar dolazi sa svih 12 igrača istog godišta a mi smo imali njih pet 2007. godište, pet kojih je igralo bili su 2008. godište i dvoje čak 2010. godište. Svejedno smo pobijedili. Prednosti njihove smo pretvorili u nedostatke’.

Očekivanja

– ‘Do sada uvijek u pravilu iz regije Jug ekipe se dobro plasiraju. I nadamo se polučiti uspjeh. Pojedine ekipe kao što su Cedevita i Zagreb imaju bazu djece od njih nekoliko stotina istog godišta. Nećemo dozvoliti da zbog brojnosti budu favoriti. Mi smo prvaci Dalmacije. Ne bojimo se’.