U Drnišu otvorena podružnica udruge „Mladi u EU“

Foto: Marija Lojić

Sve mlade osobe od 15-30 godina zainteresirane za sudjelovanje na projektima za mlade Grada Drniša kao i za uključivanje u volonterske akcije za sve informacije sada se mogu obratiti u ured mladih „Mladi u Europskoj uniji” čija je podružnica otvorena u prostorijama Gradske uprave (2. kat desno, radno vrijeme od pon.-pet. od 8-12h).
Otvorenju podružnice udruge mladih potpomogla je suradnja udruge mladih i Grada Drniša na projektu „Lokalni programi za mlade Grada Drniša” za što je Ministarstvo socijalne politike i mladih Gradu Drnišu odobrilo 46.088 kuna. Ovim programom, jednom kada se izradi, omogućilo bi se kvalitetnije provođenje slobodnog vremena te veća mogućnost djelovanja mladih na lokalnoj razini.
Za sada interes mladih Drnišana za volontiranjem nije velik. Razlog tomu je što „u ovom gradu nije zaživjela kultura volonterizma jer mladi nemaju saznanja i informacije o tome kako se uključiti, gdje se javiti, gdje mogu volontirati. Ali ako su zainteresirani sve informacije mogu saznati u našem uredu”, kazala je gostujući na Radio Drnišu koordinatorica „Lokalnog programa za mlade Grada Drniša” Ivana Ercegovac.
Upravo kako bi mlade potaknuli na aktivnije sudjelovanje u društvenom životu zajednice udruga “Mladi u EU” planira učenicima Srednje škole Ivana Meštrovića održati dva predavanja na temu „Uključivanje mladih u društvo” te „Što znaš o mobilnosti” kojim se želi približiti pojam mobilnosti te ih zainteresirati za mogućnosti koji im se nude kroz različite programe i službe.

Odgovori