Stotinu zahtjeva u Općini Unešić za izgradnju obiteljskih kuća

Gotovo stotinu zahtjeva građana za izgradnju obiteljskih kuća pa čak i gradnja hotela, razlog su, među ostalim, pokretanja Izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Unešić, doznajemo od Valentina Pranića – zamjenika načelnika Općine Unešić.
Važeći prostorni plan datira još iz 2007. godine a Općina je izmjenu prostorno planske dokumentacije pokrenula i zbog zahtjeva investitora za izgradnju vjetroparka.
– ‘Predano je čak 98 zahtjeva zainteresiranih građana za ucrtavanje građevinskih parcela. Riječ je o mladim obiteljima koji bi gradili kuće ali i povratnicima iz Hrvatske i inozemstva. Osim toga niz je i drugih zahtjeva. Povratnik iz Zagreba podnio je zahtjev da bi staru područnu školu u Ljubostinju uzeo u koncesiju i napravio mini ugostiteljski objekt a na okolnom području od oko tri tisuće kvadrata posadio bi ljekovito bilje.
Ima i zahtjeva za gradnju kuća za odmor pa je također na prostoru Ljubostinja u planu izgradnja mini obiteljskog hotela.
Gotove su i izmjene Urbanističkog plana koje se odnose na otvaranje Turističke zone Koprno jer povratnik iz Australije Željko Višić na 15 tisuća četvornih metara gradi Eko etno selo’, kazao je zamjenik načelnika Pranić dodajući kako će izmjene i dopune koštati oko 200 tisuća kuna a angažirana je tvrtka Urbing iz Zagreba.
U obzir je uzet i zahtjev investitora za izgradnju vjetroparka na Midenom brdu koji će se rasprostirati na području Grada Drniša i Općine Unešić.
– ‘Kako bi se investicija realizirala u prostorni plan je potrebno ucrtati turbinu jakosti do 10 megavata i njezin priključak na postojeći dalekovod.
Od postojećeg vjetroparka koji se nalazi na području Mirlović Zagore godišnje se u općinski proračun slije oko 400 tisuća kuna, odnosno lipa po kilovat satu prodane energije. U suradnji sa općinskom vlasti tvrtka RP Global Danilo do sada je već infrastrukturno opremila dječje igralište u Planjanima, a uredili su i nerazvrstane ceste u zaseocima Pilići i Maleši’, rekao nam je zamjenik načelnika Općine Unešić Valentin Pranić.

opcina unesic

Odgovori