Predstavljeni “Cvjetovi Zagore”

Foto: Darija Matić

Drniška krštenica, srednjovjekovne utvrde, izvor Čikole, Visovac, jedinstvena gastronomska ponuda Dalmatinske Zagore, ojkavica i susak samo su neki od dijelova brošure drniških srednjoškolaca koju su prvi put predstavili u multimedijalnoj dvorani Nacionalnog parka Krka u Drnišu. Brošura je, osim na hrvatskom, izašla i na engleskom, njemačkom, talijanskom i češkom jeziku, a dio je projekta «Cvjetovi Zagore» kojim su ovi mladi ambasadori neposredno i slikovito istaknuli ljepote našega kraja.
Kroz obilazak prirodnih ljepota zaobalnog područja Šibensko-kninske županije, sudjelovanje na skupu Ekonomskog fakulteta u Splitu, posjet poljoprivrednim gospodarstvima te izradu promotivnog materijala usvojili su znanje i zabilježili drniški kraj u njegovim najboljim izdanjima, a njih nije malo. Kvaliteta postoji i gradi se već dugo, ali nije uvijek na najbolji način istaknuta kao vrijednost. Svako selo priča svoju priču i pravi je cvijet Zagore, ukazali su mladi promotori naše prirodne i kulturne baštine.
Prezentaciji ovog projekta prethodila je ideja učenika pod vodstvom njihove mentorice, profesorice u drniškoj ekonomskoj školi, Martine Jerković koja je projekt formirala i prijavila, a on je prepoznat od strane Ministarstva turizma koje im je dodijelilo 15 000 kuna bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju. Projekt je time postao jedan od ukupno 22 u cijeloj Republici Hrvatskoj koji su odabrani u okviru promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.
Drniške trećaše srednje ekonomske škole podržala je pri njihovom prezentiranju šarolika publika uz prisutnost ravnatelja srednje škole Ivana Zeljka, gradonačelnika grada Drniša Josipa Begonje, šibensko-kninskog dožupana Tomislava Vrdoljaka i zamjenika ravnatelja NP Krka Marina Malenice koji su istakli svoje zadovoljstvo jednom ovakvom pozitivnom aktivnošću mladih naraštaja, a ovo lijepo druženje upotpunili su i članovi KUD-a «Naši korijeni» iz Kljaka izvornim folklornim izričajem.
Dodajmo, zainteresirane medijske kuće materijal mogu zatražiti preko e-mail adrese cvjetovi.zagore@hotmail.com.

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

Foto: Darija Matić

 

Odgovori