Poziv vatrogasaca mjesnim odborima i gradskim četvrtima

Foto: Arhiva

U okviru preventivnih mjera kod sprječavanja nastanka požara na otvorenom prostoru Javna vatrogasna postrojba grada Drniša uputila je molbu mjesnim odborima i gradskim četvrtima.
Upozoravaju na sve veću zapuštenost poljoprivrednih i ostalih površina u privatnom vlasništvu, što ima za posljedicu veliku ugroženost ljudi i njihove imovine, naročito u ljetnom periodu prilikom izbijanja šumskih požara i požara otvorenog prostora. Od spomenutih kadrova se stoga zahtijeva da upozore svoje stanovnike na saniranje okućnica od svakog otpada i raslinja koje je u blizini objekata te od svega što je zapaljivo, kako bi se zaštitila imovina i time olakšao posao vatrogasnoj službi.
Ukoliko je potrebno ukloniti raslinje koje je u blizini stambenih i gospodarskih objekata, a u vlasništvu je Hrvatskih šuma, nužno je kontaktirati Šumariju Drniš kako bi se problem riješio u skladu s mogućnostima i ovlastima.
Mole za poseban oprez kad su u pitanju minirana ili minski sumnjiva područja koja bi se, u slučaju požara, vrlo teško stavila pod nadzor. Naime, vatrogasna služba prema Sporazumu između Ministarstva obrane i Državne uprave za zaštitu i spašavanje neće imati podršku u gašenju požara od strane zračnih protupožarnih snaga budući da je nad takvim područjima gašenje zabranjeno.
Iz JVP-a Grada Drniša pozivaju mjesne odbore i gradske četvrti da im se obrate za bilo kakvu pomoć oko rješavanja navedene problematike.

Odgovori