Općini Unešić prijeti blokada računa

Na račun Općine Unešić uskoro bi mogla “sjesti” ovrha od približno 500 tisuća kuna, na ime ne isplaćenih naknada vijećnicima prošlog saziva Općinskog vijeća Unešić.

Foto: Google Karte

Naime, sedam vijećnika koalicije HSP-HSLS koja je 2009. godine pobijedila na lokalnim izborima u Općini Unešić sada tuže općinsku vlast zbog neisplate naknada u vrijeme dok je trajao njihov mandat.
Živko Bulat (HDZ) načelnik Općine Unešić za Radio Drniš je kazao

{play}images/audio2/bulat_060214_1.mp3{/play}

Proračunska sredstva Općine Unešić iznose svega tri milijuna kuna, ova tužba ukoliko dođe do blokade općinskog računa, mogla bi ugroziti normalan rad općine, te dovesti u pitanje sufinanciranje i rada dječjeg vrtića,prijevoza srednjoškolaca i nerentabilnih linije, ističe Bulat,te dodaje kako se dug odnosi na 27 mjeseci rada sedam vijećnika:

{play}images/audio2/bulat_060214_2.mp3{/play}

U prošlom mandatu naknada za rad predsjednika unešičkog vijeća iznosila je neto 1.200 kuna mjesečno, njegovom zamjeniku 600 kuna, odnosno vijećnicima umirovljenicima 550, a zaposlenim vijećnicima 450 kuna neto.

Odluku o vijećničkim naknadama nova HDZ-ova općinska vlast izmijenila je već na svom drugom zasjedanju i ona sada iznosi 500 kuna neto po održanoj sjednici i uz uvjet da je vijećnik na njoj nazočan.

Odgovori