ETNOLANDU dodijeljen „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2016“

Ova godina kojoj smo na izmaku za tematski park ETNOLAND iz Pakova Sela bila je izuzetno uspješna. Uz preko 40.000 posjetitelja, od kojih mnogi se vraćaju u više navrata, ove godine ovjenčani su i sa dvije prestižne nagrade. Nakon laskave titule najboljeg turističkog animatora u Hrvatskoj „Čovjek – ključ uspjeha”, kojim se u listopadu ove godine okitila Ana Lokas, jučer je na svečanosti u Zagrebu vlasniku ETNOLANDA Jošku Lokasu uručeno posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života, nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2016″.

– „Primiti ovo priznanje nam je velika čast i uspjeh, te poticaj za daljnji rad i razvoj kulturne baštine Dalmatinske zagore. Turistička struka ujedno na ovaj način potvrđuje zašto godišnje preko 40 000 posjetitelja dolazi na prezentaciju kulture baštine Dalmatinske zagore upravo u Pakovo Selo”, kazao nam je Joško Lokas.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija, tradicijske gastronomije ruralnih područja, te turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a). Ovaj projekt je u organizaciji udruge Klub članova „Selo” i Eko Etno grupe, a nagrađivanje se provodi u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Podsjetimo ovo je treće priznanje ETNOLANDU za uspješnu turističku promidžbu naše Zagore. Dobitnici su i nagrade „Zeleni cvijet” kao najbolja turistička ponuda Hrvatske u 2012. godini.

Odgovori