Za ulaganje u Općinu Ružić zainteresiran investitor iz Katara

Investitor iz Katara zainteresiran je za izgradnju pogona na području petropoljske općine.

– ‘Kontakt smo ostvarili preko gospodina Hrvoja Miljka vlasnika OPG-a u Kljacima i lobističke tvrtke u vlasništvu bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Mate Granića u čijem društvu Katarci su nas posjetili prošloga tjedna’, kazao nam je zamjenik načelnika Općine Ružić Milan Buzov (HSS).

{play}images/audio2/2301_Milan_Buzov_1.mp3{/play}

U emisiji ‘Vijećnica’ Buzov je dodao kako je investitor iz Katra zainteresiran izgraditi otkupni centar i klaonicu za ovčarstvo i kozarstvo za cijelu Dalmaciju.

{play}images/audio2/2301_Milan_Buzov_2.mp3{/play}

– ‘Dijelom živu stoku ali i prerađeni proizvod bi izvozili za katar što su prije rata već radili u Hrvatskoj ali na području Bukovice. Sada bi to radili kod nas u novoj zoni. Prvi konkretni razgovori su ostvareni. Bili smo i na razgovoru u Županiji gdje smo dobili obećanje da će i oni pomoći. Katarci su ostali oduševljeni krajem. Povratnu informaciju hoće li ulagati očekujemo uskoro. Za početak bi to znači desetak radnih mjesta’, zaključio je Buzov.

‘ Za gospodarsku zonu u Kljacima izvršene su izmjere, napravljena je geodetska podloga i čeka se ovjera područnog ureda za katastar u Drnišu. Nakon toga od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom tražit ćemo da nam zemljište daju u koncesiju ili u trajno vlasništvo’, istaknuo je donačelnik Buzov.

Mate Granić, Hrvoje Miljak, Josipa Čupić direktorica TZ Drniš, investitor iz Katara, Ivo Žeravica

Odgovori