U Čavoglavama u subotu 4. Sabor ojkalice

Četvrtom saboru ojkavice, prvom koji se održava u Europskoj uniji, domaćin su ove godine Čavoglave u subotu, 6. srpnja. Sve se održava pod motom ‘Oj Čikolo, napoji mi dušu, napoji tilo’.
Zahvaljujući UNESCO-u ojkalica je prepoznata i priznata kao svjetsko kulturološko dobro koje valja zaštiti od izumiranja.
Četvrti sabor ojkavice u Čavoglavama započet će muškom i ženskom ojkavicom i treskavicom, zatim će prošetati ljepotice u narodnim nošnjama, a među njima poseban žiri birat će najljepšu koja će ponijeti lentu „Čikolske dive”. Organizatori najavljuju i izložbu etno predmeta.
Već je dosta prijavljenih etno skupina s cijelog prostora Zagore koje se bave očuvanjem ovog pučkog zaštićenog pjevanja, a očekuju se i gosti koji izvode reru i gangu. Poseban gost bit će Marko Perković Thompson koji daje podršku i u organizaciji Sabora.
Prijave za ojkavicu primaju se na telefone 098 -9292130 i 098- 230 544, a za izbor najljepše ljepotice u narodnoj nošnji na telefon 098 93 46 378, a moći će i na sam dan Sabora koji započinje u 20 sati.

 

Odgovori