Sva domaćinstva u Sedramiću konačno imaju mogućnost priključiti se na vodovodnu mrežu

Do kraja tjedna trebali bi biti gotovi 200 tisuća kuna vrijedni radovi izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Sedramiću, nakon kojih će kućanstva svakog pojedinog zaseoka konačno imati priliku priključiti se na vodovod.
Radovi su u tijeku u naseljima Plazonje, Minge i Đeke, te u gornjem Sedramiću u Čavkama i Brnadama.

Nakon Pakovog Sela, Pokrovnika i Žitnića, gdje se radovi privode kraju, završena je priča o žednoj Zagori, kazao je prilikom obilaska radova u Sedramiću gradonačelnik Drniša Josip Begonja.
– “Sveukupno gledajući radovi u vodoopskrbi koji su obavljeni ili su u tijeku na području Pokrovnika, Pakovog Sela, Sedramića i Žitnića vrijedni su oko 3,5 milijuna kuna. Po pitanju podizanja razine infrastrukture u ovim drniškim naseljima ostaju otvorena još neka pitanja, poput nerazvrstanih cesta i slično a koja ćemo također u ovom mandatu nastojati riješiti”, kazao je gradonačelnik Begonja.

Zamjenik gradonačelnika Drniša Nikola Lovrić u Sedramiću je istaknuo pomoć donedavnog direktora šibenskog Vodovoda i odvodnje Frane Malenice te je izrazio nadu da će i novi direktor Miho Mioč imati sluha za drniške probleme.
– “Cijena priključka iznositi će oko 2 tisuće kuna. Zainteresirani građani zahtjev trebaju podnijeti Vodovodu Šibenik koji gospodari tim područjem a koji će potom izvijestiti Grad Drniš i građane uputiti na Ured za komunalne djelatnosti drniške Gradske uprave koji izdaje potvrdu o izvršenoj uplati za priključak. Dobro bi bilo da to učine do konca ove godine kako bi prošli jeftinije”, kazao je među ostalim dogradonačelnik Nikola Lovrić.

Predsjednik Mjesnog odbora Sedramić Anđelko Čavala Rosi zadovoljan je što konačno nijedno domaćinstvo u 15 zaseoka neće biti bez vode:
– “Napokon smo dočekali ono što su čekali još naši preci, bio je to njihov san. Bez vode nigdje nema života a posebno na selu. Veliki je to pomak za standard života na selu koje sada ima i vodu i struju i sve ostale potrebne infrastrukturne uvjete”, kazao je predsjednik Čavala.

Sedramic

Sedramic

Sedramic

Odgovori