Rekreacija, zabava i uživanje na Promini sa planinarima

Planinarsko društvo Promina iz Drniša, koje je prošle godine obilježilo 80. obljetnicu djelovanja ove nedjelje 27. listopada 2019., proslaviti će još jedan Dan društva.

Organizirano planinarenje u Drnišu datira od 1938. godine kada je osnovano Hrvatsko planinarsko društvo Moseć, dok Planinarsko društvo Promina pod današnjim imenom osnovano je u prosincu 1958. godine.

Povodom Dana društva drniški planinari pripremaju prigodne izlete te druženje u Planinarskom domu, jednom od najljepših u Dalmaciji, zahvaljujući drniškim planinarima koji volonterski sa ljubavlju ulažu svoje vrijeme i trud i njegovo  održavanje i daljnje napredovanje.

Naša Promina je umrežena planinarskim stazama i putovima na kojima se moguće diviti geomorfološkim fenomenima poput špilje Liluše, fosilnim nalazištima, prekrasnim pogledima s vidikovaca. Pogled s vrha Čavnovke pruža najbolji pogled ali i na manjim visinama može se uživati u pogledu na Kornatsko otočje i kanjone rijeka Krke i Čikole.

Planinari organiziraju u nedjelju tri uspona od najjednostavnije rute za građane koji se žele samo malo prošetati i uživati u prirodi do zahtjevnih ruta za kondicijski spremnije planinare.

Potom i zajednički ručak  i druženje u domu oko 14 sati a nisu zaboravili ni na igre za djecu i rekreativce.

Najavljeno je lijepo i sunčano gotovo ljetno vrijeme pa Promina ove nedjelje neka bude vaša destinacija za dobar provod i dobar odmor od svakodnevnice.
Drniški planinari poznati su kao dobri domaćini.
Evo rasporeda: