Ravnatelj drniške srednje škole demantira policiju: učenici se nisu potukli

Ravnatelj Srednje škole Ivana Meštrovića Ivan Zeljko demantirao je jučerašnje policijsko priopćenje Policijske uprave Šibensko kninske kojega su prenijeli mnogi mediji pa i Radio Drniš, a u kojemu se tvrdi kako su se u drniškoj školi u ponedjeljak potukli učenici.
Policijska uprava šibensko-kninska jučer je, naime, priopćila kako je došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba dvojice učenika pri čemu je jedan zadobio teže tjelesne povrede.
Iz policije su ujedno u priopćenju medijima istaknuli kako će osumnjičeni maloljetnik iz Drniša biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku te da će protiv obojice biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Policijsko izvješće s nevjericom su primili u drniškoj srednjoj školi.
Ravnatelj Ivan Zeljko zatečen takvim policijskim izvješćem za Radio Drniš dao je izjavu u kojoj je naglasio kako nije bilo govora o nikakvom verbalnom, a kamoli o fizičkom sukobu.
– “Riječ je o dvoje učenika trećega razreda elektrotehnike. Preko odmora jedan učenik je nezgodno udario o klupu i tako ozlijedio ruku u predjelu šake. Liječnička pomoć pružena mu je prvo na Dežurnoj službi drniškog Doma zdravlja od kuda je upućen na daljnju obradu u Šibenik a gdje je utvrđeno da je došlo do napuknuća kosti. No ja to ne bi nazvao težom tjelesnom ozljedom niti vidim ikakvu osnovu za prijave učenika. Posrijedi je bila tek bezazlena zezancija. Škola ima videonadzor, pregledana je snimka, saslušani su svjedoci, razgovarali smo sa učenicima i roditeljima i pokušati ćemo demantirati policiju da je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, kazao nam je ravnatelj Ivan Zeljko.

Odgovori