Radovi u središtu Drniša – vrijedni više od 200 000 kuna

Foto: Marija Lojić

Okončanje radova na uređenju jugoistočnog dijela pristupa crkvi Gospe od Ružarija očekuje se kroz par dana. Pješački prilaz koji se oblikuje u pristupni put bit će prohodan i za automobile. Ugovorena investicija je 90 000 kuna plus PDV, a izvođač radova zadruga “Drniški transporti d.o.o.”.
Programom gradnje komunalne infrastrukture obuhvatit će se i uređenje dijela ulice Stubište u samom centru grada, i to stepenice koje vežu Trg kralja Tomislava i Gradski trg Poljanu, a nalaze se između Srednje škole “Ivan Meštrović” i pravoslavne crkve Uspenja Presvete Bogorodice.
– Trenutno smo u fazi prikupljanja dokumentacije i čekanja mišljenja Ministarstva kulture, točnije, Konzervatorskog odjela u Šibeniku, rekla je za Radio Drniš stručna suradnica za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Zdenka Jerković. Jedan dio, završni sloj koji je od betona i asfalta, bit će zamijenjen skinutim kamenim pločama s Gradskog trga Poljana, dok će dio biti zamijenjen dotrajalom betonskom podlogom, zaključuje Jerković. Planirana sredstva su 120 000 kuna plus PDV, a početak radova očekuje se kroz slijedećih desetak dana uz planirano trajanje od nekih mjesec dana.

Foto: Marija Lojić

Odgovori