Provedite nezaboravan dan na Promini!

Ove subote uživajte na Promini i sudjelujte u radionici: Aktivni odmor u Drnišu – NATURA DRNIŠ

Lokacija: Biciklistička staza na Promini i Planinarski domPromina

Datum održavanja: 12. rujna 2020. godine

Pozivaju se zainteresirani mještani Grada Drniša i drugi zainteresirani posjetitelji, zaljubljenici u prirodu i sportski entuzijasti na sudjelovanje u jednodnevnoj edukaciji o konceptu aktivnog odmora u Drnišu i okolici.

Edukacija će se sastojati od bicikliranja po novouređenoj stazi na Promini s kraćim zaustavljanjima i pojašnjenjima o prirodnim vrijednostiima te će sudionici moći proći i osnovnu obuku za slobodno penjanje.

Cilj radionice je promovirati potencijale razvoja sportsko-rekreacijskog turizma na širem području grada Drniša te potaknuti građane na korištenje vrijednih prirodnih resursa te na korištenje infrastrukture izgrađene unutar projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“.

Više o projektu: www.naturadrnis.hr.

Organizatori radionice su Grad Drniš i tvrtka Motonautika-Luke d.o.o., a izvoditelji Planinarsko društvo „Promina i suradnici.

Program radionice:

09,00 – 09,15 Okupljanje na Poljani i kratki uvod

09,15 – 11,45 Bicikliranje po novouređenoj stazi na Prominiuz kratka zaustavljanja te interpretaciju prirodnih vrijednosti

11,45 – 12,00 Kratak odmor

12,00 – 16,00 Obuka za slobodno penjanje: teoretski i praktični dio

16,00 16,45 Ručak za sudionike

16,45 17,45 Povratak

ŠTO PONIJETI?

Vodu i okrjepu tijekom kratkog odmora (voćku, energetsku pločicu,…), sportsku odjeću prilagođenu vremenskim uvjetima, šešir/kapu i naočale za zaštitu od sunca i zaštitnu kacigu po izboru.

Sudionicima će biti na raspolaganju ukupno 5 električnih i 3 obična bicikla, a moguće je korištenje i vlastitog bicikla (na električni i obični pogon).

OBVEZNA PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE!

Zbog ograničenog broja sudionika (8 sudionika), potrebna je prijava koju je potrebno izvršiti na martina@ecoedumedia.eu,najkasnije do petka, 11. rujna u 16,00 sati.

NAPOMENA!

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nepredviđeneepidemiološke situacije, radionica „Aktivni odmor u Drnišu – NATURA DRNIŠ“ će biti odgođena, a novom terminu održavanje sudionici će biti pravovremeno obavješteni.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ KK.06.1.2.02.0022 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.