Poziv na 3. radionicu suhozidne gradnje Natura Drniš

Treća radionica suhozidne gradnje Natura Drniš održat će se od 17. do 19. rujna 2020. godine u OŠ Kaočine, te na području Pasje drage i Stojakove lokve (Miljevci).

Pozivaju se zainteresirani građani Grada Drniša, ali i ostali zainteresirani na sudjelovanje u trodnevnoj radionici izrade suhozida, važnog dijela baštine drniškog kraja. Radionica ima za cilj stjecanje vještina suhozidne gradnje te obnovu dijela zapuštenih suhozida, ali i poticanje lokalnog stanovništva na njihovu daljnju obnovu i vrednovanje u turističkom smislu.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ usmjerena informiranju i edukaciji lokalnog stanovništva o vrijednostima prirodne i kulturne baštine te mogućnostima održivog razvoja koje donosi posjetiteljska infrastruktura izgrađena unutar projekta.
Više o projektu: www.naturadrnis.hr

Organizator radionice je Grad Drniš i tvrtka Motonautika-Luke d.o.o., a izvoditelj radionice Mate Malenica i Ante Malenica.

  • Program radionice:

Četvrtak, 17.09.
16:00 Kratko predavanje o suhozidnoj baštini i tehnici građenja
16:30 – 19:00 Praktični dio: poduka i gradnja suhozida te obnova lokve

Petak, 18.09.
16:00 – 19:00 Praktični dio: nastavak radova na obnovi lokve

Subota, 19.09.
09:00 – 12:00 Praktični dio: gradnja kamenih klupa

ŠTO PONIJETI?
Na radionicama je poželjna sportska ili radna odjeća, duge nogavice, zatvorene cipele ili tenisice, šešir/kapa (zaštita od sunca), stare ili zaštitne naočale.

OBVEZNA PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE!
Zbog ograničenog broja sudionika i epidemioloških razloga, obavezna je prijava koju je potrebno izvršiti na e-mail: martina@ecoedumedia.eu najkasnije do srijede, 16. 09. u 12,00 sati.

Radionica je dio projekta „NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000“ KK.06.1.2.02.0022 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.