Pohvala za Naj akciju 2021: “Sijemo i sadimo, novi život gradimo” OŠ Drniš

Projekt “Sijemo i sadimo, novi život gradimo” koji provodi Osnovna škola “Antuna Mihanovića Petropoljskog” iz Drniša, zajedno sa svojim područnim školama u Oklaju, Drinovcima, Siveriću i Gradcu, a pod vodstvom Učeničke zadruge “Smrika” i voditeljicom Anitom Cotom dobio je pohvalu Društva Naša djeca za Naj akciju u 2021. godini.

Projekt je Grad Drniš prijavio na natječaj kojeg svake godine objavljuje Savez društava Naša djeca za gradove i općine sudionike programa “Gradovi i općine prijatelji djece”.

Akcija je predstavljena u Zagrebu na tradicionalnom svečanom godišnjem druženju.

Glavni cilj ovog projekta je potaknuti učenike na razmišljanja o održivom razvoju i životu na zemlji u novo doba urbane hortikulture.

Važan dio projekta bit će izrada edukativne brošure “DIVLJE JESTIVO VOĆE: prikupljanje darova prirode bez štete” u cilju očuvanja starih sorti voća iz naših krajeva poput oskoruše, kupine, drinine, trnine, praske, smokve, žižule, murve, šipka, vinike, dunje i sl.

Grad Drniš je podržao ovaj hvale vrijedan projekt, te je donirao potreban materijal, sjeme i alatke, uz pomoć kojih se ovaj projekt provodi. Realizacija je započela 4. listopada ove godine.

Kroz radionice “vrtlarenja” djeca stječu odgovornost za druga živa bića, te grade kvalitetnije međusobne odnose.