Počela školska godina 2011./2012.

- 12. rujna 2011.

indeksirajZa učenike Dalmatinskih županija danas je prvi dan nastave u školskoj godini 2011. / 2012.,  pa tako i za one u Šibensko kninskoj županiji.

Prve razrede osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog ove je godine upisalo 82 učenika. Najviše, njih 50, pohađat će matičnu školu u Drnišu. U područnim odjeljenjima najviše je prvašića u Gradcu i to 11, Siverić ima 8, Oklaj 6, Drinovci 5, Čavoglave 2, tek po jednog prvašića imaju Pokrovnik, Pakovo selo i Radonić 1, dok Radonić 2 nema niti jednog učenika u prvom razredu.

Od uprave škole doznajemo cijeli je jedan razred prvašića manje u odnosu na prošlu godinu a u zadnje dvije godine škola je izgubila 95 učenika.

Sveukupno drnišku osnovnu školu i područna odjeljenja ove godine pohađa 850 đaka.

U školskim klupama Osnovne škole Jakova Gotovca u Unešiću uključujući područno odjeljenje u Mirlović Zagori ove godine sjedit će 86 đaka. Prvašića je tek petero, isto kao i lani.

Prve razrede Srednje škole Ivana Meštrovića ove godine pohađa 111 učenika,  27 učenika više nego prošle godine. Po 25 učenika je u odjeljenjima Gimnazija i Ekonomska škola, 21-og broji četverogodišnje elektrotehničko usmjerenje. U trogodišnjim odjeljenjima je 40 đaka. 13 u elektroinstalaterima, 9 je trgovaca, 7 bravara te 11 poljoprivrednih gospodarstvenika.  Drniška srednja škola sveukupno ima 325 učenika.

Danas započinje nastava i u drniškoj glazbenoj školi Krste Odaka.

U 1. razred upisalo se 38 učenika, te je ukupno u glazbenoj školi 129 učenika. Od ove godine, uz učenike s područja Drniša, dosta je i polaznika s područja Miljevaca i Čavoglava.

U područnom odjeljenju drniške škole u Kninu upisalo se 11 učenika,  a ukupno u Kninu glazbenu školu pohađa 42 učenika.

I ove godine najveći interes je za učenje sviranja gitare i klavira.

Prvi dan nastave započet će danas u 17 sati, sastankom nastavnika, roditelja i učenika, te rasporedom sati.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian