24. ožujka 2018. – 4. PROMINA TREK!

Planinarsko društvo Promina iz Drniša organizira trail utrku 4. ProminaTrek Drniš 2018 kao drugo kolo Dalmatinske Trail Lige.
Održava se na području grada Drniša odnosno planine Promina 24.ožujka 2018. godine.
– ‘Ohrabreni velikim odzivom na dosadašnje utrke, kako građanstva tako i renomiranih trkača, te povoljnim povratnim komentarima, po četvrti put organiziramo utrku kroz koju želimo prezentirati ljepote naše planine, grada i cijelog kraja’, priopćeno je iz PD Promine.

Start utrke je iz centra Drniša, s glavnog gradskog trga Poljana, odakle će prva skupina natjecatelja staze Veliki Točak, 24. 02., u 09:30 sati krenuti prema cilju utrke ispred Planinarskog doma Promina pritom prolazeći skoro cijelu planinu.
Druga skupina trkača na stazi Mali Točak starta u 10:00 sati te treća skupina na stazi Spilja Liluša u 10:30 sati.

Utrka je podijeljena u tri kategorije različite duljine: Veliki Točak 30km, Mali Točak 20km i Špilja Liluša 10 km.

  • Špilja Liluša 10 km namijenjena je šetačima, rekreativcima, obiteljima, djeci i svima onima koji se žele okušati u trailu ili jednostavno uživati u prirodi. Staza u ovoj kategoriji duga je skoro 10 km sa 623 metra kumulativnog uspona, te ju se može prepješačiti za manje od dva sata.
  • Mali točak 20 km namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima i rekreativcima. Natjecatelji u ovoj kategoriji prijeći će planinarsku stazu dugu 2o km sa 1099 metara kumulativnog uspona koja prolazi uzdužno čitavom Prominom, preko vrha Čavnovka do planinarskog doma, te prolazi svim najatraktivnijim dijelovima sa prekrasnim vidikovcima.
  • Veliki točak 30 km namijenjena je najspremnijim natjecateljima i trkačima koji imaju iskustva u sličnim natjecanjima. Ova staza nudi razne podloge i vrste staza koje trkači moraju svladati unutar vremenskog ograničenja sa preko 30 km duljine i ukupno preko 1600 metara kumulativne visine ili uspona.

Staze su za sve natjecatelje u potpunosti označene zastavicama, strelicama na križanjima te trakama koje služe u svrhu bolje orijentacije. Uz staze će biti volonteri na usluzi trkačima, bilježiti prolaske trkača i na četiri mjesta na stazi nuditi okrjepu u obliku napitaka i hrane.

  • Sve kategorije se boduju unutar Dalmatinske Trail Lige po Pravilniku.

Za sudjelovanje se može prijaviti putem on-line prijava na internet stranicama Planinarskog društva Promina Drniš gdje se mogu pronaći potpune informacije ( gps tragovi staza, karte, opisi staza, profili…).
Zahvaljujući glavnim pokroviteljima Gradu Drnišu i Turističkoj zajednici Grada Drniša kao i svim donatorima kojih se popis može vidjeti na web stranici PD Promina za sve natjecatelje je osiguran maksimalan takmičarski događaj te dobra zabava u cilju utrke.

Najbolje plasiranim natjecateljima u svim kategorijama će oko 14.30 sati biti svečano uručene prigodne nagrade suvenir ‘Kamena Promina’, medalje i ‘Drniška košara’ (pletena torba sa drniškim pršutom, vinom, sirom, rakijom i knjigom kroničara Drniša Đure Perlića).

  • ‘Promina – planina s tisuću lica’ idealna destinacija za sportaše, rekreativce, izletnike i outdoor entuzijaste

Utrka ProminaTrek Drniš dio je natjecanja nazvanog Dalmatinska Trail Liga koju uz drnišku čini još devet utrka koje se održavaju na području Mosora, Tisnog i Murtera, Kozjaka, Korčule, Lastova, Marjana, Sinjske krajine, Poljičke planine i Omiške Dinare. Redom to su utrke Marjan Trail, ImberTrek, ProminaTrek, Jesenice Treking, Mosor Grebenning, Sinj Trail, Tisno Trail, Lastovo Trail, Kozjački satarluk i Vela strka. O
rganizatori Dalmatinske Trail Lige su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure”, Planinarsko društvo Promina Drniš, STRKA Split te udruga Dalmacija Trails.

Sve utrke okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i stranih zemalja.
Baziraju se na promicanju veće tjelesne aktivnosti odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom i trailom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama.

– ‘Stoga je utrka ProminaTrek prilika da ljubiteljima prirode i široj javnosti ukažemo na privlačnost i pitomost naše planine kao i cijelog drniškog kraja. Cilj i želja Planinarskog društva Promina i naših pokrovitelja, TZ Drniš i Grada Drniša, je organizacijom ovakvih događanja doprinijeti promociji Promine kao idealne destinacije za sportaše, rekreativce, turiste, izletnike i ljubitelje prirode. S nestrpljenjem očekujemo nova postignuća, nove rekorde, sigurnu zabavu i dobar provod. Vjerujemo da će trkači, rekreativci ali i izletnici prepoznati vrijednost događaja i odazvati se u velikom broju’, navodi se u priopćenju.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati direktora utrke i voditelja Sportske sekcije PD Promina Nikolu Perlića putem na broj mobitela: 091 883 2731