Pavičić Berardini u Drnišu predstavila knjigu ‘6 milimetara’ (foto&audio)

  •  

U okviru dalmatinske turneje Josipa Pavičić sinoć je u Narodnoj knjižnici Drniš predstavila svoju knjigu “Šest milimetara”.
U knjizi Pavičić govori o tome kako joj je dijagnoza karcinoma dojke u 35. godini donijela strah i tjeskobu, ali i odluku da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora koji su pred njom.
Josipa Pavičić u svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu. Pritom navodi sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima.
Promocija je organizirana u suradnji sa Ligom protiv raka Grada Drniša, za naš radio Pavičić Berardini kazala je kako je knjigu pisala tri godine i dodala:
{play}images/audio2/pavicic.mp3{/play}

Promociji je prisustvovala i dr. Suzi Vatavuk spec. epidemiologije, voditeljica nacionalnog programa prevencije karcinoma dojke za Šibensko-kninsku županiju.
Dr. Suzi Vatavuk je svoje izlaganje bazirala na odazivu na nacionalni program prevencije karcinoma dojke. Također je istaknula da postoji problem kod starijih dobnih skupina iznad 69 godina starosti koje su izvan nacionalnog programa, koje se javljaju u poodmakloj fazi bolesti. Bit svega je voditi brigu o vlastitom zdravlju te otkriti karcinom u početnom stadiju.

FOTO: Liga protiv raka Grada Drniša

Odgovori