Nije prvotravanjska šala : registarska oznaka za Drniš – DŠ

Ilustracija

I Drniš kao i svih 128 gradova u Hrvatskoj od 1. srpnja imat će svoju slovnu oznaku na registarskim tablicama vozila. Uz dosadašnje 34 uvele bi se 94 nove oznake. Ministarstvo unutarnjih poslova napravilo je prijedlog oznaka gradova na registarskim pločicama po kojem bi za Drniš oznaka bila DN. Gradonačelnicima dat je rok da se do 7. travnja izjasne jesu li zadovoljni predloženom oznakom. Ako nisu suglasni, trebaju do tog datuma dostaviti svoj prijedlog.

Nakon što su gradu raspravljali o ovoj temi i usuglasili se, drniški gradonačelnik Josip Begonja, uputio je prijedlog MUP-u da umjesto predloženih registarskih oznaka DN za Drniš bude određena registarska oznaka DŠ. U dopisu gradske uprave se navodi kako su utvrdili da niti jedan od gradova s početnim slovom D nema već „rezerviranu”, što znači da neće doći do preklapanja. Ne navodi se zbog čega se ne slažu sa prijedlogom MUP-a.

Poznata je dugogodišnja želja Drnišana da imaju svoju registarsku oznaku, a za očekivati je bilo da ona bude DR, što je asocijacija većine na naš grad. No, tu oznaku već nosi Duga Resa. Nepoznanica je zasad hoće li se uvažiti prijedlog Grada Drniša , kao i koje će registarske oznake ubuduće imati općinska središta koja se nalaze u blizini gradova koji do sada nisu imali oznaku. Hoće li Općina Unešić, te Prominjci i Petropoljci zadržati postojeću oznaku ili će imati registraciju Drniša koji će oznaku tek dobiti. Iz MUP-a ističu kako će sve biti regulirano posebnim pravilnikom. Treba naglasiti kako građani neće morati promijeniti tablicu, sami će odlučiti hoće li je i kada mijenjati. Ako po prvi puta od 1. srpnja registrirate svoje vozilo, dobit će te registarske pločice Drniša.

Cijena novih registarskih oznaka trebala bi biti kao i dosada 80-ak kuna. Neće biti novih troškova za građane, ali vjerujemo da među Drnišanima ima onih koji će odlučiti mijenjati pločice kako bi dobili oznaku svog grada. Policija očekuje da će stare izumrijeti kroz 10 godina.

Dodajmo da je za Knin predložena oznaka KN, Skradin SD i Vodice VD.

MUP je jučer konačno odabrao rješenje za registarske tablice, pa će buduće registarske oznake izgledati ovako.

Odgovori