Na Podvornici danas Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš

Na sportskom parku Podvornica danas s početkom u 17 sati održat će se Olimpijski festival najmlađih Drnišana polaznika Dječjeg vrtića Drniš.
Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta, te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Pod geslom „I ja ću biti olimpijac” na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića diljem Hrvatske sudjeluje više od 15.000 mališana. Prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina.
Četvrtu godinu zaredom Olimpijskom festivalu pridružuje se i Dječji vrtić Drniš koji ovu manifestaciju organizira u suradnji sa Gradom Drnišom i Zajednicom sportova Grada Drniša, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. Polaznici Dječjeg vrtića Drniš i područnih odjeljenja njih 160 podijeljeni u četiri skupine koje čine 20 dječaka i 20 djevojčica danas će se na Podvornici upoznati sa svim sastavnicama olimpijskih igara – mimohodom, paljenjem plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem.

arhiva

Odgovori