Kreće Dalmatinska Trail Liga, 2. kolo je Promina Trek

Utrka ImberTrek u Omišu 10.03.2018. otvara novu trkačku sezonu Dalmatinske Trail Lige, dio je i drniški Promina Trek.
Liga tako ulazi u svoju drugu godinu postojanja (prije je postojala pod nazivom Proljetni treking kup) te od ove godine okuplja deset utrka razasutih diljem Dalmacije i Dalmatinske zagore a koje promoviraju sjaj našeg zaleđa i obale.
Trail kao najbrže rastuća trkačka, outdoor i adrenalinska disciplina je medij kojim natjecatelji upoznaju prirodne ljepote dalmatinske regije. A da to nije sve uvijek iznova se potrude organizatori te priušte dobru zabavu po završetku utrka.
U novoj sezoni je i nekoliko novih izmjena u pravilima, a sve možete saznati na službenim stranicama lige (www.dalmatinskatrailliga.com) gdje se možete upoznati i sa ovogodišnjim novitetom lige ekipnim bodovanjem.
Drugo kolo DUT-a je u Drnišu, na Promini, 24. ožujka – PROMINA TREK!

  • Kalendar događanja za 2018. godinu

1. Kolo – ImberTrek – 10.03.
2. Kolo – ProminaTrek – 24.03.
3. Kolo – Jesenice Treking – 14.04.
4. Kolo – Mosor Grebbening – 28.04.
5. Kolo – Sinj Trail – 12.05.
6. Kolo – Tisno Trail – 09.06.
7. Kolo – Marjan Trail – 30.06. (noćna)
8. Kolo – Lastovo Trail – 14.07.
9. Kolo – Vela Strka – 08.09.
10. Kolo – Kozjački Satarluk – 22.09.

Utrke se održavaju na prostorima i područjima Mosora, Tisnog i Murtera, Kozjaka, Korčule, Lastova, Marjana, Sinjske krajine, Poljičke planine, Promine i Omiške Dinare. Organizatori Dalmatinske Trail Lige su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure”, Planinarsko društvo Promina Drniš, STRKA Split te udruga Dalmacija Trails.
Okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i stranih zemalja.

Cjelokupna organizacija i natjecanje se orijentira na promicanju veće tjelesne aktivnosti među svim generacijama odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom i trailom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama Dalmacije i zaleđa.