INFO
: Od ponedjeljka do petka u 14 sati donosimo Dnevnik Radio Drniša
: Slušajte Internet streaming Radio Drniša 24 sata dnevno
: Posjetite našu Facebook stranicu na www.facebook.com/radiodrnis
: Marketing Radio Drniša - tel: 022-888-080; marketing @ radiodrnis.hr

Župan primio dobitnike nagrade 'Suncokret ruralnog turizma'

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović primili su danas u Uredu župana dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma", s područja Šibensko-kninske županije.

Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo", a ove je godine na natječaj pristiglo 130 projekata iz 18 županija. Među 50 nagrađenih, čak je šestero dobitnika nagrada i priznanja iz Šibensko-kninske županije a među njih šest čak četvero je sa šireg drniškog područja.

U kategoriji – Turistička seljačka obiteljska gospodarstva, Zlatnu povelju je dobilo „Seljačko domaćinstvo sv. Jure" iz Unešića, vlasnika Ante Babića, a Brončanu povelju „Agroturizam Kalpić – OPG Kalpić" iz Radonića, Ivana Kalpića.

U kategoriji – Poduzetnici u ruralnom turizmu, Posebno priznanje za promicanje pčelarenja dobio je Poljoprivredni obrt „Prominka", vlasnika Miljenka Čavline iz Marasovina.

U kategoriji – Tradicijska ruralna gastronomija, Posebno priznanje za povezivanje turizma i ekološke proizvodnje sira dobio je ekološki sir iz mišine, „OPG Mirko Validžić" iz Oklaja.

U kategoriji – Vinski turizam, Posebnu povelju su dobila vina „Sladić", „OPG Ante Sladić" iz Plastova a u kategoriji – Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakama zemljopisnog podrijetla, Zlatnu povelju osvojila je Liposava Kuštović, vlasnica „Obrta Lipa" iz Prvić Šepurine.

Nagrada Suncokret ruralnog turizma je dio nacionalnog projekta koji već 20 godina promovira ruralna područja, njihovu ponudu i tradiciju. Šibensko-kninska županija godinama je uključena u ovaj projekt i sufinancira ga u cilju promidžbe i poticanja razvoja našeg zaleđa.", kazao je župan Goran Pauk naglasivši kako će Šibensko-kninska županija i ubuduće pratiti i podržavati svoje OPG-ovce.

Svečana dodjela nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" održana je uoči božićnih blagdana u Zagrebu.

Najčitanije

Facebook