INFO
: Od ponedjeljka do petka u 14 sati donosimo Dnevnik Radio Drniša
: Slušajte Internet streaming Radio Drniša 24 sata dnevno
: Posjetite našu Facebook stranicu na www.facebook.com/radiodrnis
: Marketing Radio Drniša - tel: 022-888-080; marketing @ radiodrnis.hr

Prihvaćen Urbanistički plan uređenja Poslovne zone Radonić

Gradsko poglavarstvo grada Drniša danas je dalo zeleno svjetlo za javnu raspravu o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja radne zone Radonić. Prijedlog Urbanističkog plana radne zone Radonić izradila je zagrebačka tvrtka URBING, a predstavila ga je Ljiljana Doležal. Temelj izgradnje bio je Prostorni planuređenja grada Drniša. Riječ je o 18 hektara zemljišta u Radoniću gdje je već smješten pogon Beton Lučko.
Naime, 50 posto površine ove zone je neizgrađeno i riječ je o trećoj zoni sanitarne zaštite.
Smatra se da će uređenjem ove zone moći biti organizirani proizvodni, poslovni i trgovački sadržaji u Radoniću. Za infrastrukturno uređenje ove zone Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva izdvojilo je 700 tisuća kuna.
Javni uvid kreće 4. ožujka i trajat će 30 dana, odnosno do 4 travnja. Javna rasprava za sve zainteresirane građane održat će se 27 ožujka.
Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija kazao je kako se ovim projektom otvaraju nove mogućnosti za zapošljavanje, već u ovoj godini u Radoniću otvorit će se 50 novih radnih mjesta. Gradonačelnik je ujedno najavio i izradu Urbanističkog plana za još dvije zone turističko prehrambene namjene na Miljevcima te da se očekuje i rješavanje imovinsko pravnih odnosa za gradsku industrijsku zonu za čije je infrastrukturno opremanje resorno Ministarstvo također izdvojilo 700 tisuća kuna.

poglavarstvopoglavarstvo

Najčitanije

Facebook