Javno snimanje emisije „Lijepom našom“ 9. travnja u Drnišu

U travnju Drniš će biti domaćin javnog snimanja emisije HRT-a „Lijepom našom”, glazbeno-scenskog spektakla koji promovira hrvatske običaje, tradicijsku kulturu, pjesme, plesove, bogatstvo starih nošnji i prepoznatljiv zvuk hrvatskih krajeva.

Lijepom našom

Ovog vikenda u Drnišu je boravio urednik i voditelj emisije Branko Uvodić koji je sa gradonačelnikom Josipom Begonjom potpisao ugovor oko snimanja emisije „Lijepom našom” u našem gradu.
Kakao nam je potvrđeno u upravi Grada, javno snimanje emisije uz bogat program bit će organizirano u srijedu, 9.travnja u 19 sati u sportskoj dvorani drniške osnovne škole „Antuna Mihanovića Petropoljskog”.

 

Snimiti će se dvije emisije po 60 –tak minuta. Prvi dio će se emitirati na prvom programu HTV 19. travnja, a drugi 26. travnja 2014. godine. Poduži je popis izvođača koji će nastupiti pred Drnišanima. Domaće snage činit će pet kulturno umjetničkih društva: Miljevci iz Drinovaca, Zvona Zagore iz Mirlović Zagore , Sv. Ilija iz Kljaka ,Etno udruga Petrovo polje iz Gradca i Promina iz Oklaja, te Klapa Drniš i Tamburaški orkestar Krste Odaka Drniš. Nastupit će i osam klapa : Bunari, Skradinke, Bonaca,Oršulice,Cima, Maslina, Rišpet i klapa HRM Sv. Juraj, popularni operni izvođači Hrid Matić i Nera Gojanović, te glazbene zvijezde Ivana Kovač, Giuliano, Jole, Mladen Grdović i Jelena Rozga.

Grad Drniš će projekt pokušati financijski pokriti putem putem sponzora, a uz trodnevno korištenje školske sportske dvorane, Grad ima obvezu osigurati i razglas u dvorani,te cjelokupnu promidžbu na lokalnoj razini, kao i prodaju ulaznica . Prodaja ulaznica kreće narednog tjedna po cijeni od 20 i 25 kuna , a ukupno je predviđeno 700 mjesta , 250 u parteru i 450 na tribinama.

Odgovori