Iznimno uspješna godina Planinarskog društva Promina

Godišnja prezentacija rada Planinarskog društva ‘Promina’ sinoć je u Drnišu izazvala veliko zanimanje.
Svi zainteresirani planinari i prijatelji društva nisu stali u malu gradsku vijećnicu gdje je prikazana 30-minutna video prezentacija koju je izradio član društva Božo Strunje a u kojoj su sažete aktivnosti drniških planinara u 2013. godini, koja je za drniške planinare ponovno bila iznimno uspješna.
Završena je još jedna, 2. Planinarska škola a interes za planinarenjem u Drnišu i dalje raste.

Društvo je ove godine nizom aktivnosti obilježilo 75. obljetnicu organiziranog planinarenja u drniškom kraju. Tom prilikom na Promini je organizirana i brdska trail utrka kao i izložba fotografija u Gradskom muzeju Drniš. Izdana je prva Planinarska karta Promine u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Drniša.

Naglasak godine bio je i na razminiranju vrha Promine. Zahvaljujući donaciji Hrvatske lutrije očišćena je planinarska staza koja je bila zatvorena za planinarenje od Domovinskog rata.

Tijekom godine realizirano je više desetaka izleta diljem Hrvatske, pa i šire poput Crne Gore, ali i izlet na rafting na Taru.

Aktivni su bili i speleološki i alpinistički odsjek Planinarskog društva Promina, koje danas broji oko 120 članova od kojih je četrdesetak aktivnih.

U Domu na Promini organizirana je i Škola za vodiče a u neposrednoj blizini kuće zahvaljujući donaciji Nacionalnog parka Krka i marljivom radu članova društva sagrađena je sjenica.
Uz sve to planinari su i ove godine marljivo radili na čišćenju i markiranju postojećiih staza na Promini, kao i probijanju novih. 

Uz pomoć Grada Drniša redovito se radi i na održavanju doma koji je u 2012. godini proglašen najbolje održavanim planinarskim objektom u Hrvatskoj.

Nakon prezentacije uslijedilo je tradicionalno božićno druženje planinara uz domjenak.

Odgovori