Grad Drniš nominiran za turističku nagradu ‘Best od Europe’

Grad Drniš nominiran je za turističku nagradu ‘Best od Europe’. Prestižne nagrade za održive destinacije bit će dodijeljene na turističkom sajmu ITB Berlin u Berlinu, koji započinje danas 6. ožujka 2019. godine.

Ocjenjivački sud ocjenjivao je 100 destinacija u 12 organizacija s ciljem identificiranja najboljih uspješnih priča.

Na koncu su u uži izbor ušle  44 destinacije, koje su nominirane u deset kategorija, među kojima je i naš grad.

Drniš je nominiran u podkategoriji „Best of Europe“ u okviru kategorije „Best of Planets“, a riječ je o kategoriji u okviru koje se dodjeljuju nagrade za najbolje zelene destinacije svakog kontinenta, odnosno odredišta koja pokazuju inovacije i odgovornost u održivom razvoju turizma i zaštiti okoliša u različitim dijelovima svijeta.

U toj kategoriji nominirani su :

– Lyngenfiord region, Norway
– Portugal 
– Town of Drniš, Croatia
– Bled, Slovenia

Ovo je jedinstveni događaj posvećen isključivo prepoznavanju inovacija i dobrih praksi u upravljanju turizmom destinacija: otoka, gradova, regija i cijelih zemalja a nagrade su priznanje „zelenim odredištima“ kao destinacijama poželjnim za putovanja i medije.

U Berlinu su prisutni i predstavnici Grada Drniša na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Tomislavom Dželalijom i Ivanom Sučić pročelnicom upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti, a podršku na ovom događanju, Drnišu će dati i veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu gospodin Goran Grlić Radman.

– ‘Ovom nominacijom je još jednom potvrđeno da cijeli drniški kraj ima ogroman turistički i razvojni potencijal, koji uz odgovorno i održivo upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom, te ostalim resursima, postaje prepoznata i poželjna destinacija u Europi, ali i u svijetu,’ priopćeno je iz drniške Gradske uprave.

Foto: Facebook – Green Destination