Dan otvorenih vrata udruga 2014.

U Drnišu je organizirana manifestacija „Dan otvorenih vrata udruga 2014.”Građani su se imali priliku upoznati s radom udruga iz Drniša, Knina i Šibenika , koje su se predstavile javnosti.

Foto: Radio Drniš

Inače, manifestaciju na razini Republike Hrvatske organizira Ured za udruge Vlade RH.

Predsjednica Udruge „ZvoniMir” Zvjezdana Bajić ,izrazila je zadovoljstvo manifestacijom i odazivom građana, kazavši kako svake godine Vladin ured motivira Udruge da se otvore građanima. Građani na ovakvim manifestacijama dobiju uvid u rad Udruga, kao i to gdje eventualno mogu participirati i u kojem dijelu sudjelovati. Dodala je i kako je Grad Drniš civilno osviješten, te da je na ovom području civilni sektor vrlo jak i aktivan.

Inače, Udruga „ZvoniMir” provodi projekt „Društvo građana” u sklopu kojega održava radionice i edukacije, čiji je cilj povećanje vidljivosti u medijima.

Na tu temu održan je danas i okrugli stol. Istaknuta je važnost suradnje s medijima, jer veliki broj Udruga radi prekrasne stvari koje, nažalost, ostaju neprimijećene. Na okruglom stolu su Udruge željele poručiti medijima na koji način komuniciraju, a od predstavnika medija saznati na koji način bi oni kao Udruge bili interesantni javnosti. Zaključili su da bi trebalo raditi na projektu sinergije medija i civilnog društva.

Udruge su na koncu razmijenile iskustva, te razgovarale na koji način i u kojem pravcu trebaju nastaviti djelovati.

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Odgovori