- 21. veljače 2020.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u Šibensko–kninskoj županiji povodom potpisivanja ugovora u svrhu unaprjeđenja prometnih sustava u Gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu izgradnje i unaprjeđenja lučkih infrastruktura na području Šibensko-kninske županije.

U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i predstavnika Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković je obišao novouređenu dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2.500 metara, na kojoj je rekonstruirana kolnička i pješačka infrastruktura, sustav oborinske odvodnje te suprastruktura. Ministar Butković zahvalio je gradonačelniku Drniša, drniškom komunalnom poduzeću i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta vrijednog 15 milijuna kuna.

Po završetku posjeta Drnišu, ministar Butković je sa suradnicima posjetio i Šibenik, gdje su na tvrđavi Barone potpisani ugovori  za unaprjeđenje prometne i lučke infrastrukture ukupne vrijednosti preko 113 milijuna kuna.

Svečanom  potpisivanju ugovora  nazočili su i  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te ministar uprave Ivan Malenica.

Ukupno 14 milijuna kuna dodijeljeno je za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko–kninske županije. Ugovori su potpisani s ravnateljem Lučke uprave Šibensko- kninske županije Željkom Dulibićem za projekte; Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža u visini iznosa od 4 milijuna kuna, Izgradnja i rekonstrukcija luke Prvić Šepurine u visini iznosa od 4 milijuna kuna te Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj u visini iznosa od 5 milijuna kuna.

S načelnikom Općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i predstavnikom Grada Vodica potpisani su ugovori o sufinanciranju projekta Sanacije onečišćenja obale nastalih uslijed vremenskih nepogoda na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600.000,00 kuna, odnosno za projekt Opločenje „Degove rive“ Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400.000,00 kuna.

„Uz pomoć europskih fondova, u zadnjih nekoliko godina započeli smo obnovu i uređenje luka i riva, što me čini izuzetno ponosnim. Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta. Moram istaknuti odličnu suradnju koju ostvarujemo sa Šibensko-kninskom županijom i projekt luke Vrnaža kao jedan od najboljih primjera  izgradnje i uređenje luke ovoga tipa.“, kazao je ministar Butković.

Župan Goran Pauk zahvalio je ministru Butkoviću na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći Ministarstva u realizaciji projekata Šibensko-kninske županije.

„Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim sredstvima i ministru Butkoviću i njegovim suradnicima na podršci koju od njih uživamo. S ciljem unapređenja stanja na lučkim područjima i povećanja kvalitete života domicilnog stanovništva, Šibensko-kninska županija kontinuirano sufinancira izgradnju i održavanje pomorsko-građevinskih objekata na svom području. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prepoznaje naše projekte koje ne bismo uspjeli realizirati bez njihove pune podrške.“, kazao je župan Pauk.

Na tvrđavi Barone potpisan je i ugovor za projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika“. Ugovor vrijedan 99 milijuna kuna potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav  Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian